Registreren (land)bouwvoertuigen

Als uw (land)bouwvoertuig een registratieplicht heeft moet u er een kentekenbewijs voor aanvragen (registreren). Bij het registreren is het belangrijk dat u de voertuiggegevens goed invult. Hoe u alle voertuigegevens vindt en uw voertuig registreert, leest u hieronder. U kunt ook de film bekijken.

  1. Het gaat om motorvoertuigen die op de openbare weg rijden én een maximale constructiesnelheid hebben van 6 km/h of meer. Ook gaat het om getrokken voertuigen met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25 km/h. Voor deze voertuigen moet u een kentekenbewijs aanvragen (registreren).
  2. U moet minimaal 18 jaar zijn om een voertuig te kunnen registreren.
  3. Wilt u controleren of uw voertuig registratieplicht heeft? Gebruik dan de RDW keuzehulp (opent in een nieuw tabblad).
  4. Heeft u een oude computer en lukt het registreren niet? Probeer het dan eens op een nieuwere computer of op een telefoon of tablet.

Aanhangwagens < 25 km/h: geen registratieplicht

Rijdt u met uw (land)bouwvoertuig met aanhangwagen langzamer dan 25 km/h? Dan heeft de aanhangwagen geen registratieplicht. Dit geldt ook voor ander getrokken materieel. Het getrokken voertuig moet dan wel een witte kentekenplaat (volgplaat) hebben. Deze kunt u kopen bij bijvoorbeeld (online) winkels voor automaterialen.