Dienstverleners VDC en A2SP fuseren. Dat melden eigenaren Michel Schaay en Paul Lauret. Het betreft een dubbele transactie: Lauret koopt VDC en Schaay neemt op zijn beurt een (minderheids)belang in de overkoepelende holding, waartoe ook Cartalk International (een Europees opererend databedrijf) en onderhoudsdataspecialist Mivar Group behoren. Ook de A2SP-deelnemingen Used Car Controller (UCC) en Voertuigdata.nl zijn onderdeel van de transactie.

“Door deze samenbundeling ontstaat een veelzijdige automotive dienstverlener waar de gehele autobranche terecht kan voor alle denkbare producten en diensten met betrekking tot de in- en verkoop van voertuigen”, zegt Michel Schaay. “Door al onze platformen te integreren in een ‘uber-’machine spelen we in op de snelle professionalisering in de markt.” Paul Lauret ziet dat de groep straks het autobedrijf een breed scala aan producten en services kan leveren. “Dat gaat van onderhoudsdata en waardebepaling van voertuigen tot autoverzekeringen en het beheersen van schadeprocessen. En we kunnen met data en statistieken ook de leasebranche ondersteunen.

Ambities

Het bedrijf heeft daarbij grote internationale ambities, zegt Lauret. “We willen ons ontwikkelen tot een belangrijke supply chain partner op de nationale -en internationale markt. Door de bundeling van know how, kennis en ervaring, de internationaal opererende klanten in onze portefeuilles en de vergrote slagkracht, zijn we klaar voor Europese expansie.”

Beide bedrijven werken al jaren samen en dit jaar leidde dat tot fusiebesprekingen. “De samenwerking is erg vruchtbaar gebleken en dat heeft ons doen besluiten om de samenwerking te intensiveren en optimaliseren”, zegt Schaay. De eerste stap die het fusiebedrijf zet is het bouwen van een nieuw platform. “Alle benodigde dienstverlening gaan we bundelen en koppelen. Dan hebben we het over den RDW diensten, Im- en export, RegistratieXpert, Dealermanagementsysteem Driver, onderhoudsdata gebundeld in MiCheck, het occasionplatform UCC en alle (voertuig)datadiensten. Optimaal gebruikersgemak voor de gebruikers van onze one-stop-shop is hierbij het doel.”

Integratie

In eerste instantie gaan alle bedrijven onder de eigen naam en het zittend management door. Ook voor de in totaal 60 medewerkers verandert er niets.  Lauret sluit niet uit dat op termijn alle bedrijven onder één naam verder gaan. “De komende maanden gaan wij als aandeelhouders samen met het management ons over de strategie en organisatorische samenstelling buigen. De integratie van de producten en diensten wordt in gang gezet en het is daarbij goed denkbaar dat we ons op termijn als één organisatie naar buiten willen optreden en positioneren.”