Home » Diensten » Werkplaats » RDW diensten » Inbouw afmelden

Inbouw afmelden LPG – Tachograaf – Snelheidsbegrenzer

Inbouw afmelden LPG

Een bedrijf met een erkenning Gasinstallaties verzorgt het aanpassen van de brandstofcode in het kentekenregister. De erkenninghouder controleert na inbouw van een gasinstallatie of deze volgens de wettelijke voorschriften is ingebouwd. Nadat u als erkenninghouder heeft vastgesteld dat de gasinstallatie volgens de voorschriften is ingebouwd, dient u het voertuig bij de RDW af te melden. De RDW houdt toezicht op u als erkenninghouder door steekproeven en bedrijfsbezoeken.

Inbouw afmelden tachofgraaf

Voordat u het voertuig afmeldt bij de RDW, moet u controleren of aan alle voorschriften voor het installeren, kalibreren en controleren van de tachograafinstallatie is voldaan. Gebruik hiervoor het handboek tachograaf. Vervolgens mag u het voertuig afmelden. Voor het afmelden heeft u een geldige bevoegdheidspas en een pincode nodig.

Als u alle door de RDW aangegeven aanwijzingen heeft uitgevoerd, mag u het voertuig vrijgeven. De RDW kan het voertuig selecteren voor een steekproef. In dat geval mag u het voertuig pas vrijgeven na een akkoord van de RDW. U dient alle werkzaamheden aan een tachograaf te melden bij de RDW.

Inbouw afmelden snelheidsbegrenzer

In bepaalde bussen en bedrijfsauto’s is een snelheidsbegrenzer verplicht. Een snelheidsbegrenzer is een systeem in een voertuig dat voorkomt dat er met het voertuig harder dan een bepaalde snelheid kan worden gereden.

Heeft u een snelheidsbegrenzer ingebouwd of opnieuw afgesteld? Dan moet dit individueel beoordeeld worden door de RDW. Betreft het de inbouw van een snelheidsbegrenzer mét typegoedkeuring als technische eenheid, dan kunt u terecht bij een keuringsstation van de RDW. U kunt hiervoor een afspraak maken met de RDW.

Deze RDW diensten maken onderdeel uit van onze voordelige RDW bundels samen met de meest voorkomende RDW diensten.

A2SP Dienstenportal
Afspraak maken
Klant worden
RDW Bundels

Wilt u meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u direct meer informatie? Neemt u dan contact op met één van onze adviseurs via 030 – 261 91 96 of per e-mail servicedesk@a2sp.nl. Wij helpen u graag!